Beste deelnemers,

 

Allereerst bedankt voor jullie deelname aan de 4e Pepernotenrun op zondag 28 november 2021 en gefeliciteerd met je gelopen prestatie! Het was weer een mooie editie ondanks de corona maatregelen en het slechte weer. We zijn ontzettend blij met de samenwerking van de gemeente Waadhoeke om dit evenement in deze vreemde tijd nog mogelijk te kunnen en willen maken en kijken uit naar de 5e editie in 2022!

 

Route

Helaas is op het parcours het één en ander bij een aantal afstanden niet helemaal goed gegaan. Dit had te maken met de weersomstandigheden en een communicatiefoutje tussen degenen die het parcours van de 21 kilometer hadden uitgezet. De extra lus die de afstand exact 21 kilometer moest maken, was er niet bij gepeild waardoor men uitkwam op 18 (bijna 19) km.

 

Voor de 10, 16 en 21 kilometer is er vanwege de weersomstandigheden op zondagochtend de vlonderbrug in de laatste kilometers eruit gehaald, hier was het tijdens de extra controle ronde te glad. En we willen natuurlijk ongelukken voorkomen!

 

Weersomstandigheden en pijlen

In verband met de persconferentie van de vrijdagavond voor het evenement konden en mochten wij de zaterdags de route gaan pijlen. De sportvereniging Friesland maakt hierbij gebruik van krijtspray op het wegdek wat na ongeveer 6 flinke regenbuien eraf gaat, maar wat er in de nacht van zaterdag op zondag is gebeurd (regenval)… Dat hadden wij niet verwacht, alle pijlen waren spoorloos verdwenen. Zondagochtend vanaf 05:00 uur is er met man en macht de route opnieuw uitgezet met bordjes op de plaatsen waar een auto kon komen, en later met een quad de rest gepeild met roze verf pijlen op het wegdek.

 

Net op het moment dat alles klaar stond en opnieuw was uitgezet, kwam er 20 minuten voor de start een flinke hagelbui, binnen enkele seconden was het volledige wegdek bedekt met witte hagel. Hierdoor bleken de pijlen helaas nog sneller op te lossen dan dat bij ons bekend is en was er in het bos, de woonwijken en bijna de gehele route van de 5 kilometer niets meer zichtbaar. We hebben dit nog proberen op te lossen, helaas waren op dat moment de eersten al voorbij.

 

Excuses voor degene die hierdoor verkeerd zijn gelopen, we gaan voor de volgende editie het één en ander veranderen en gaan er vanuit het bovenstaande hierdoor te voorkomen.

 

Tips en/of opmerkingen:

Heb je tips en/of opmerkingen naar aanleiding van de Pepernotenrun afgelopen zondag? Geef ze aan ons door zodat wij ook daaraan kunnen werken en mee kunnen nemen in de evaluatie! Doorgeven is mogelijk via: https://pepernotenrun.nl/tips-en-of-opmerkingen/

 

Nogmaals bedankt!

Nogmaals dank voor de deelname afgelopen zondag en we hopen jullie in 2022 weer te mogen verwelkomen in Franeker bij de jubileum editie (5e keer) van de Pepernotenrun in Franeker. De datum volgt zo spoedig mogelijk op de website.

 

Namens de organisatie,

Christiaan Valk

Valk Event Productions

Sportvereniging Friesland

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Een evenement van

VLK-1.png

Organisatiegegevens

© Valk Event Productions