Betreft: De Pepernotenrun in Franeker van zondag 28 november 2021 gaat ook na de extra persconferentie gewoon door!

 

De 4e Pepernotenrun georganiseerd door de Sportvereniging Friesland en Valk Event Productions in samenwerking met de Albert Heijn Franeker gaat aankomende zondag 28 november 2021 gewoon door met de al genomen corona maatregelen.

 

Na een aantal tegenslagen in de afgelopen 2 jaar door corona waardoor verschillende evenementen niet door mochten en konden gaan, gaat het nu dan toch echt weer gebeuren! Komende zondag lopen er 750 deelnemers mee en dat betekend dat het evenement volledig is uitverkocht en er geen na-inschrijving op de dag van het evenement zal zijn. Er hardlopen 150 deelnemers op de 21 kilometer, 110 op de 16 kilometer, 250 op de 10 kilometer, 165 op de 5 kilometer, 15 op de 1 kilometer en 60 wandelaars op de 5 en 10 kilometer.

 

Alle deelnemers kunnen tussen 09:30 en 11:50 uur de startpakketten ophalen op het terrein van sportpark Bloemketerp te Franeker (per afstand – op achternaam). De start van de wandelaars 10 kilometer is om 10:30, de 5 kilometer wandelen om 11:00 uur en de jeugdloop 1 kilometer is om 11:30 uur, de 5 kilometer om 12:00 uur en de 10 – 16 en 21 kilometer om 12:10 uur.

 

Bij de start en finish staan marathonklokken waarop iedere deelnemer de tijd kan aflezen en worden de tijden handmatig genoteerd. Na de finish ontvangt iedere deelnemer een medaille, zakje pepernotenrun en kan men gebruik maken van de SV Friesland eindverzorging bestaande uit bouillon, thee, water, vruchtendrank, bananen en sinaasappels.

 

Vanwege de geldende coronamaatregelen (groepsvorming – langer blijven hangen van deelnemers) hebben wij er als organisatie in overleg met de gemeente en Albert Heijn Franeker ervoor gekozen geen grote horecatent te plaatsen en is er dit jaar geen chocolademelk en snert aanwezig. Dit hopen wij in 2022 weer aan het evenement toe te kunnen voegen.

 

Alle deelnemers kunnen parkeren op het parkeerterrein van Albert Heijn Franeker (Leeuwarderweg 8A, 8801 BV Franeker), Sporthal de Trije (Jan Rodenhuisplein 3, 8801 ET Franeker), Hertog van Saxenlaan en in de woonwijken tegenover sportpark Bloemketerp. Bij iedere parkeerplaats staan verkeersregelaars zodat bij een vol terrein de deelnemers worden doorverwezen naar de volgende parkeerplaats.

 

Ook wij hebben helaas nog steeds te maken met de verschillende coronamaatregelen. In samenwerking met de gemeente Waadhoeke zijn wij tot een (wat ons betreft) een prima oplossing gekomen om de Pepernotenrun op een zo normaal mogelijke manier te organiseren.

 

Blijf bij klachten thuis!

Heb je corona gerelateerde klachten op de dag van het evenement of de dagen ervoor? Blijf thuis, laat je testen en vermijd contact met anderen.

 

1.5 meter weer verplicht

Per 24 november 2021 is de 1.5 meter afstand weer verplicht. Wij vragen iedereen zich hier aan te houden. Wij begrijpen dat het in het start en finishgebied niet overal haalbaar zal zijn. Hier geldt dan ook een beperkte uitzondering. Geef elkaar de ruimte en houd rekening met elkaar.

 

Géén publiek welkom bij start en finish

Er is in verband met de aanvullende maatregelen om de besmettingen omlaag te brengen geen publiek welkom in het start en finishgebied van de Pepernotenrun. Publiek mag langs de route staan op 1.5 meter afstand.

 

Géén QR-Code voor deelnemers

Deelnemers en medewerkers van de Pepernotenrun zijn vrijgesteld van het coronatoegangsbewijs. Bij gebruik van het zwembad (douches, kleedkamers en zwemmen) is wel een coronatoegangsbewijs verplicht.

 

Klachten tijdens of na het evenement?

Heb je corona gerelateerde klachten tijdens of na het deelnemen aan de Pepernotenrun? Ga naar huis of blijf thuis, meld het direct bij de organisatie via 058-2300115 (keuze 1) en laat je testen! Vermijd contact met anderen.

 

Uitslagen, verslagen en foto’s zijn na de loop terug te vinden op: https://pepernotenrun.nl/

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Een evenement van

VLK-1.png

Organisatiegegevens

© Valk Event Productions