AH PEPERNOTENRUN FRANEKER GROOT SUCCES GRATIS BONUSMETERS VOOR DE DEELNEMERS.

 

De Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik is een heel actieve hardloopclub die bijna wekelijks wel een loop organiseert of mee helpt te organiseren bij een vrienden club met geluid, speaker en eindverzorging. Men is niet alleen actief in Friesland maar ook in Drenthe en Groningen. Een sociale club die graag iedereen de gelegenheid wil geven om mee te doen aan hun loopjes en vind dat het inschrijfgeld niet te hoog mag zijn. Zo kan men voor vijf euro deelnemen aan hun goed verzorgde loopjes met onderweg als het koud is warm water, in de zomer koud en sponzen onderweg en na de finish altijd warme bouillon, thee, vruchtendrank en fruit.

 

Ook streeft men er na om de deelnemers kleed en douchegelegenheid voldoende parkeermogelijkheden en volledige uitslag met daarbij de woonplaats, vereniging en leeftijdscategorie. Om het mogelijk te maken voor dat lage inschrijfgeld een loop te organiseren noteert men de uitslagen handmatig en wordt er geen gebruik gemaakt van de championchip en geen herinnering. Wie wel een medaille wil kan die na afloop kopen maar 90% hoeft geen herinnering ze lopen voor hun plezier en genieten van de omgeving waar ze kunnen lopen. Een drietal fotograven maakt foto’s onderweg die ook gratis zijn te downloaden hun links staan op de site van www.svfriesland.nl/foto’s
De club is op 1 april 1980 opgericht door Josefien en Jan Kooistra en zij zijn nog steeds actief bezig wel met hulp van o.a. kleinzoon Christiaan Valk die het geluid verzorgd, de inschrijving van de Pepernotenrun heeft gedaan, verkeersregelaar is en heel veel hand en span diensten verricht voor zijn pa en oma en SV Friesland. Herman Hoekstra is de vrijwilligers coördinator en dat verlicht het werk van hun, immers zonder vrijwilligers kun je geen loop organiseren. Bij deze pepernotenrun is de gehele familie opgetrommeld om te helpen zelfs die nog niet eerder bij de organisatie waren betrokken zoals de zusters van Jan.

 

Vorig jaar kwamen Mirjam en Gert Kuipers de eigenaren van de Albert Heijn Franeker met het idee om bij hun een Pepernootrun te organiseren die volledig door hun gesponsord werd compleet met feesttent, snert, chocomelk, krentenbollen, etc en herinnering een mooie wintermuts. SV Friesland organiseerde al 35 jaar de Ronde over Ried en wilde wel eens wat anders en greep deze aanbieding met beide handen aan om de Pepernootrun te organiseren op een parkoers waar veel lopers nog nooit hadden gelopen namelijk over het Hitzummerbinnenpad via Hitzum, Sopsum, Kiesterziel en daarna door het Franekerbos naar de Dongjummerpoort en het laatste stuk over het bolwerk naar het parkeerterrein van hun sponsor de Albert Heijn. Prachtig route waar wel heel wat verkeersregelaars voor nodig zijn maar daar zorgde het White Angels Verkeersteam wel voor.
Het werd een groot succes, verkleden/douchen en gratis zwemmen in Zwembad Bloemketerp Alleen het parkeren was daar een probleem, bij deze 2e editie is de start en finish verplaatst naar Bloemketerp en werden de auto’s verwezen naar de woonwijk waar voldoende ruimte werd gevonden om vrij te parkeren. De feesttent werd op het grasveld naast het zwembad geplaatst ideaal en reuze gezellig. Ook de finishplaats op de fietspad was een betere plaats dan vorig jaar, de fietsers namen nu het Korbootpead naar de AH Supermarkt zodat de lopers veilig konden finishen.
Dit betekende wel dat de route veel langer werd dan de aangekondigde aantal kilometers, die kreeg men er als bonus gratis bij maar veel viel het toch zwaar en zeker het laatste stuk over het bolwerk, als men bij het Elfstedenbrugje rechtdoor was gegaan kwam men wel op de aangegeven afstanden maar de organisator wilde hun het loopje over het bolwerk en over Bloemketerp niet afnemen.

 

Na het startsein van Mirjam en Gert gingen er 450 deelnemers zaterdagmorgen onder ideale weersomstandigheden van start, wel een vochtigingsgraad van 98 % maar het zonnetje er bij was dat te doen , de meesten lopers kwamen uit de wijde omgeving van Franeker maar ook van verder weg. Er is tegenwoordig zoveel keus uit lopen www.hardlopendnederland.nl dat men tevreden kan zijn met deze deelname. De jeugdloop trok maar weinig lopers dat komt omdat veel jeugd op voetbal zit of zwemmen, etc. volgend jaar gaat de organisatie proberen toch meer jeugd aan te trekken al is dat moeilijk.
De krijtkalkpijlen op de route waren nog wel zichtbaar en hier en daar waren ook nog bordjes geplaatst fout lopen hoeft niet. Jan Kooistra vroeg bij de start de lopers te luisteren naar de mededelingen en niet met elkaar te praten en dan na afloop zeggen dat ze de mededelingen niet hadden gehoord. Vol lof was men dat er warm water onderweg werd aangeboden en na afloop snert etc. en ook was er een muziek van een bandje die nadat de meesten waren gefinisht op verzoek van Mirjam het lang zal hij leven speelden voor Jan Kooistra die zijn 72e verjaardag vierde, al de lopers in de volle feesttent zongen van harte mee, Mirjam prees de organisatie voor hun inzet en bood Jan een tas met levensmiddelen aan. Ook Christiaan werd in het zonnetje gezet, zonder hem kon het niet zo’n mooi hardlopersfeest zijn geworden. Pa Jouke verzorgde de uitslagenlijst op www.svfriesland.nl/uitslagen. Jan bedankte Mirjam en Gert voor de sponsoring en hoopt net als hun volgend jaar de 3e editie te mogen organiseren.

Hier de links naar de foto’s, deze week komt er ook nog een film gemaakt door een fotograaf op de fiets die de gehele route is mee geweest en dit op film heeft vastgelegd.

 

Uitslagen

 

6.8 KM: 1e Gerrit Wolbers Franeker 24.37 2e Pieter Prins Stiens 25.17 3e Reinier v.d.Stap Harlingen 26.00 4e Ruben Muller Lionitas 26.31 5e Ritske Flootman Menaam 26.47 Vrouwen: 1e Liesbeth Steenbergen Sneek 30.14 2e Marrit Hoekstra Easterein 30.41 3e Pernille Verheij AH Franeker 31.18 4e Magali Siri Franeker 33.02 5e Kim Dekker St.-Anna 33.04

 

10.7 KM: 1e Bram Kielman AV Heerenveen 39.42 2e Victor Plomp Leeuwarden 41.40 3e Lieuwe Palstra Bolsward 41.45 4e Tom Pietersma SV Friesland 42.37 5e Richard v.d.Wal Lionitas 43.09 Vrouwen: 1e Anna Lemstra AH Franeker 47.52 2e Marrit Mulder Leeuwarden 48.38 3e Alie Brouwer Horror 51.46 4e Simone Smid Franeker 54.05 5e Rianne Tierolf Leeuwarden 54.51

 

16.4 KM: 1e Rob Vijver Lionitas 1.00.03 2e Dick Wobbes L.Gr.Leeuwarden 1.00.58 3e Remco Schraa Loopgroep Leeuwarden 1.03.56 4e Henk van Eldik Lionitas 1.08.10 5e Sieds Wiersma Drachten 1.08.58 Vrouwen: 1e Rianne Harmsen Drachten 1.08.08 2e Jidith v.d.Meer Dronrijp 1.08.23 3e Lisan de Vries Burgum 1.13.05 4e Hester Salverda Workum 1.18.57 5e Inge v.Schaick Leeuwarden 1.20.45

 

Jeugdloop:1500 Meter: 1e Anthe Troost Horror 9.41 2e Marne v.d.Kooi Burgum 10.06 3e Jurre Muller Lionitas 10.17 4e Thijs v.d.Horst Franeker 11.41 5e Enrico Pietersma Goutum 11.44

 

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Een evenement van

VLK-1.png

Organisatiegegevens

© Valk Event Productions