500 DEELNEMERS PEPERNOTENRUN RICHIE AZOMBO EN JUDITH VAN DER MEER WONNEN 16 KM.

 

Onder prima hardloop omstandigheden organiseerde de Sportvereniging Friesland en Albert Heijn Franeker de derde pepernotenrun. Het had ‘s nachts flink geregend waardoor de krijtpijlen hier en daar wat onduidelijk waren en deze opnieuw moesten worden neergezet.
Een nieuwe route voor de 5 km, organisator Christiaan had een route uitgezet door het centrum van Franeker naar het park en terug over het Bolwerk naar Bloemketerp. Het zwembad was deze zaterdag beschikbaar voor de hardlopers om te verkleden en douchegelegenheid. Albert Heijn had weer een grote tent neer laten zetten op het parkeerterrein waar de lopers gratis koffie, thee en heerlijke snert ook kregen ze een zakje pepernoten en na de finish een medaille en wie hem nog niet had de AH Frensjer muts.

 

De verzorgingswagen stond er natuurlijk ook met bouillon, vruchtendrank, water en fruit. Ook een toiletwagen en in de tent de inschrijving en uitreiking startnummers. Christiaan had in overleg van vrijwilliger coördinator Herman Hoekstra een 30 tal vrijwilligers veelal familie en kennissen en de vaste kern. Het White Angels Verkeersteam zorgde voor de veiligheid onderweg.

 

Jammer dat de brug bij de start van de 5 km open stond dus mocht Mirjam van AH Franeker even later opnieuw het startsein geven. Nu hoefden deze lopers niet over die brug maar er stond heel veel auto’s voor die brug en was de DAM geheel geblokkeerd. Toen de brug dicht was konden de lopers e dam passeren voor de route door de stad.

 

5 minuten later gingen de 10 en 16 km lopers van start, zodra ze bij de brug waren gingen de bomen naar beneden maar de brug bleef dicht dus besloten ze onder de boom door over de brug te lopen, daarna gingen via de tunnel onder het spoor door om via het Hitzumer binnenpad naar Hitzum te lopen, de 10 km ging voor de hoge brug rechts naar de Harlingerweg en via het Franeker bos naar de oversteek bij De Trije waar Pieter Veenje als verkeerregelaar ze liet oversteken.

 

Onderweg kregen ze warm drinken waar men graag gebruik van maakt, te koud drinken geeft maagproblemen. De EHBOvereniging Leeuwarden was present om medische hulp te geven als dat nodig mocht zijn. Omdat het erg nat was in het Franeker bos en de vlonder te glad was had de SV Friesland de route aangepast, wat minder meters maar wel veilige kilometers.

 

Er waren leuke prijzen beschikbaar gesteld door Albert Heijn waar Mirjam en Gert Kuipers de directie vormen en al heel wat leuke onderscheidingen mochten ontvangen met hun winkel. Het parkeren vormt wat een probleempje omdat het om deze tijd ook extra druk is in de winkel. Christiaan mocht een deel van het parkeerterrein afzetten voor de lopers als de blauwe zone maar beschikbaar bleef voor de klanten. De jeugd en de 5 km lopers en al de lopers van de 10 en 16 km zouden daar dan ook langs kunnen lopen, dat liep even anders weer een leermoment om dat volgend jaar anders te gaan doen, het is mogelijk de lopers via het Bolwerk na de start naar de Saakstra en Stations bruggen te laten lopen.
Vol lof waren de lopers, ze kwamen uit alle delen van het land, over de routes en organisatie. Volgend jaar kan men op nog meer lopers rekenen maar eerst komt er op 21 maart nog een heel groot hardloopevenement ook weer georganiseerd door Albert Heijn Franeker en SV Friesland olv. Christiaan Valk van https://valkeventproductiongroup.com/

 

Uitslagen:

16 km: Richie Azombo Heerenveen 52.48 2e Rob Vijver Hichtum 55.37 3e Thys de Jong Lionitas 56.01 Vrouwen: 1e Judith v.d.Meer Dronrijp 1.07.01 2e Anita Flapper Berltsum 1.07.58 3e Sytske Visser Impala 1.15.13

10 KM: 1e Erik Bouma Horror 35.04 2e Dick Wobbes Lionitas 35.13 3e Johannes Postma Lionitas 35.27 Vrouwen: 1e Marrit Hoekstra Easterein 42.25 2e Serena Alserda Groningen 43.23 3e Alie Brouwer Horror 44.32

4.6 KM: 1e Jacob v.d.Galien Dokkum 16.10 2e Pieter Prins Marsum 16.48 3e Sander v.Hoorn Lionitas 17.01 Vrouwen: 1e Lieneke de Jong Lionitas 20.07 2e Kyra Brouwer L.Gr.Hugo 20.27 3e Roos Boerma L.Cl.Burgum 22.54

1.5 KM: 1e Mats Westra Leeuwarden 8.11 2e Ivo Snitker Lionitas 8.33 3e Marne v.d.Kooi Impala 8.36

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Een evenement van

VLK-1.png

Organisatiegegevens

© Valk Event Productions